Over

Astrid heeft Illustratie en grafiek gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, maar schildert tegenwoordig herinneringen. Zo bestaat de serie Breekbaar uit schilderijen waarop kopjes zijn gestapeld.

Astrid: “Door de kopjes te vergroten en vanuit een bepaalde hoek te schilderen, kijk je anders naar de afgebeelde voorwerpen. De meeste heb ik gebruikt en zijn gekoppeld aan een herinnering, zoals je dat ook met geuren kan hebben. Vastleggen wat kan verdwijnen, zodat het niet vergeten wordt. Het is het voorwerp dat de herinnering symboliseert. Vandaar dat wanneer je goed kijkt, je binnen dat prettig ogende schilderij barsten of andere oneffenheden kunt ontdekken.”

Ook de figuren uit de serie Nostalgie staan symbool voor herinneringen van Astrid. Het zijn de hummeltjes die haar ouders tijdens hun jeugd verzamelden. U weet wel, die porseleinen beeldjes van jongetjes en meisjes die in vele huiskamers stonden. Astrid schildert ze zoals ze ze aantrof bij haar ouders. Met butsen, verkeerd gelijmde vlechtjes of stukjes die ze missen.

Astrid: “Ik hou er van om datgene wat in de ogen van de meeste mensen niet ‘mooi’ meer is, zo af te beelden dat je dit in eerste instantie niet waarneemt. Perfectie kan bestaan vanwege de imperfectie, en die probeer ik zo perfect mogelijk weer te geven. Voor mij is dat de uitdaging bij het maken van een schilderij.”

 


Dit is een gratis WordPress website, hieronder kunnen daarom advertenties weergegeven worden.

Advertentie
%d bloggers liken dit: